Laminaat / Vinyl

Verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor veel huizen en commerciële ruimtes.

Wat is laminaat?

Een laminaat parket is een vloerbedekking met slijtlaag van laminaat (kunsthars) met het motief van hout of tegels die verlijmd is op een drager van MDF of HDF.

De betere merken zijn ook voorzien van een click- verbinding, De plaatsing gebeurd steeds zwevend op een onderlaag.

Ook zelfplaatsers kunnen bij ons terecht voor alle materialen en advies. 

laminaat

Welke parketsoort past bij jou?

In onze winkel bieden wij een ruime selectie van hoogwaardig laminaat aan voor onze klanten. Wij begrijpen dat het kiezen van het juiste laminaatvloer een belangrijke beslissing is, daarom staan wij klaar om te helpen bij het kiezen van het juiste product dat past bij de behoeften en stijl van de klant.

Onze laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden.

Vragen of gratis advies?

Kom langs in onze showroom. We helpen u met plezier persoonlijk verder.

Veelgestelde vragen over laminaat

Laminaat is betaalbaar, duurzaam, eenvoudig te installeren en te onderhouden. Het is ook verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en texturen, waardoor het gemakkelijk aan te passen is aan de inrichting van een ruimte.

Ja, laminaat kan worden gelegd op vloerverwarming, maar het is belangrijk om te zorgen voor de juiste ondervloer en installatie. Het is ook belangrijk om de temperatuur van de vloerverwarming geleidelijk te verhogen om schade aan de vloer te voorkomen.

Laminaat is over het algemeen minder geschikt voor vochtige ruimtes dan bijvoorbeeld vinyl of tegels, omdat water kan doordringen tussen de naden en het kernmateriaal kan beschadigen.

Nee, laminaat kan niet worden geschuurd en opnieuw worden afgewerkt, omdat de toplaag van melaminehars niet kan worden verwijderd zonder de onderliggende vezelplaat te beschadigen. Als de vloer beschadigd is, moet deze worden vervangen.

Laminaat kan kan levenslang meegaan. Dit hangt uiteraard af van het onderhoud gedurende de jaren.