MASSIEF PARKET

Dit is en blijft onze topper. Hier kiest u voor authentieke klasse op traditionele wijze geplaatst met de nodige liefde en jarenlange vakmanschap. 

Wat is Massief parket?

Volle planken, geselecteerd uit de mooiste bomen en afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Franse Eik blijft de grote favoriet.

Massief parket heeft een unieke uitstraling en sfeer die alleen natuurlijk hout kan bieden. Het is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen, waardoor het gemakkelijk kan worden afgestemd op elke interieurstijl. Het is een tijdloze keuze indien u op zoek bent naar de schoonheid en warmte van natuurlijk hout.

Wij staan u graag bij met ons advies

 

Welke parketsoort past bij jou?

Gaat uw voorkeur uit naar de tijdloze planken, met of zonder schuine kant, vaste of wisselende breedtes, met of zonder weren? Of liever naar de klassieke, karaktervolle motief parketten, zoals Visgraat, Hongaars Punt of andere stijlpanelen? Er is altijd wel een aangepaste vloer die uw interieur volledig ondersteund en uw woning in waarde doet stijgen. 

Kortom, dit alles samen met de juiste afwerking en het duurzame karakter van massieve parket zorgt voor jarenlang genieten

Vragen of gratis advies?

Kom langs in onze showroom. We helpen u met plezier persoonlijk verder.

Veelgestelde vragen over massief parket

Massief parket is duurzaam, gemakkelijk te onderhouden, en heeft een unieke natuurlijke uitstraling die andere vloersystemen niet kunnen evenaren. Het kan ook worden geschuurd en opnieuw afgewerkt om het er als nieuw uit te laten zien.

Verschillende houtsoorten kunnen worden gebruikt voor massief parket, zoals Frans Eik, Afrormosia, Merbau, Afzelia, Kambala, Teak, Wengé, Jatoba, e.a.
Op de echte traditionele wijze : er wordt eerst een onderparket 8mm voorzien waarop vervolgens het massief parket 10mm wordt gelijmd & genageld, dit is nodig om de stabiliteit te garanderen. Nadien wordt het parket ter plaatsen afgewerkt in de door klant gekozen kleur & afwerking.
Om massief parket in goede staat te houden, is het belangrijk om het regelmatig te stofzuigen en te dweilen met de juiste producten. Na plaatsing en afwerking ontvangt u van ons het onderhoudsdocument afgestemd op de specifieke afwerking van uw vloer.

Ja, massief parket kan meerdere keren worden geschuurd en opnieuw worden afgewerkt om de vloer er als nieuw uit te laten zien. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere vloersystemen.

Er zijn verschillende patronen die kunnen worden gemaakt met massief parket, zoals visgraat, blokpatroon, strokenpatroon, enzovoort. De keuze hangt af van de gewenste uitstraling en stijl van de ruimte.