Renovatie van bestaande parketvloeren

Soms is het uitbreken van uw huidige parket niet nodig. We denken met u mee en komen samen tot de meest ideale oplossing.

Waarom uw parket renoveren?

Het renoveren van bestaande parketvloeren is een uitstekende manier om de schoonheid en levensduur van uw vloer te herstellen en te verlengen. Vaak worden parketvloeren na verloop van tijd beschadigd door dagelijks gebruik en slijtage, maar door middel van renovatie kunnen de vloeren weer als nieuw worden gemaakt.

Er zijn verschillende methoden voor het renoveren van parketvloeren, afhankelijk van de staat van de vloer. Eenvoudige opfrisbeurten, of het opnieuw schuren en afwerken van de vloer, kunnen krassen en verkleuringen verwijderen en de vloer een nieuwe glans geven. Als de vloer meer schade heeft geleden, kunnen delen vervangen of gerepareerd worden.

Het renoveren van parketvloeren kan verschillende voordelen bieden, zoals het herstellen van de esthetische uitstraling van de vloer, het verbeteren van de duurzaamheid en het verlengen van de levensduur. Bovendien kan renovatie van bestaande parketvloeren ook duurzamer zijn dan het vervangen van de hele vloer en zal het de kosten drukken

Je parketvloer renoveren?

Kom langs in onze showroom. We helpen u met plezier persoonlijk verder.

Veelgestelde vragen over parketrenovatie

Het is noodzakelijk om alle meubels uit de kamer te verwijderen voordat het parket wordt gerenoveerd. Dit is om te voorkomen dat ze beschadigd raken tijdens het proces. Bovendien maakt het verwijderen van meubels het gemakkelijker voor de vloerder om overal bij te kunnen.

De duur van het renoveren van parket is afhankelijk van de grootte van de kamer en de gekozen renovatie methode. Dit hangt af van het aantal m² en de complexiteit.

De keuze van afwerking hangt af van verschillende factoren, zoals de staat van het parket, de gewenste uitstraling en het beoogde gebruik van de vloer. Het is het beste om advies te vragen aan een parketteur om de beste afwerking voor jouw parket te bepalen.