Samengesteld parket

Een populaire keuze voor huizen en commerciƫle ruimtes vanwege de combinatie van schoonheid, duurzaamheid en functionaliteit.

Wat is samengesteld parket?

Een samengesteld parket, ook wel half-massief of meerlagig parket genoemd, is opgebouwd uit verschillende lagen die zodanig verlijmd zijn om de parket zeer stabiel te houden. De toplaag bestaat uit een laag edelhout. De planken zijn voorzien van een tand- en groef systeem en worden meestal rechtstreeks verlijmd op de chape. Indien dit niet mogelijk is wordt de vloer ook zwevend geplaatst. 

Welke parketsoort past bij jou?

De parket wordt rechtstreeks verlijmd op de chape, maar indien dat niet mogelijk is kan dit parket eveneens zwevend geplaatst worden.

Samengestelde parket is gemakkelijker te installeren dan massief houten parket. Dit bespaart tijd en kosten voor u tijdens de installatie.

Ook hier is de keuze enorm uitgebreid, met een waaier aan afwerkingen welke reeds in het fabriek gebeuren dus ook ideaal voor de zelfplaatser.

Onze huismerken : Solidfloor / Lalegno / Cabbani / Cambrillo / Baltic Wood

Vragen of gratis advies?

Kom langs in onze showroom. We helpen u met plezier persoonlijk verder.

Veelgestelde vragen over samengesteld parket

Het belangrijkste verschil tussen samengesteld parket en massief parket is dat samengesteld parket bestaat uit meerdere lagen houtet dus een beperkte toplaag, terwijl bij massief parket de plank uit 1 gehele dikte bestaat.
Ja, samengesteld parket kan normaal gezien een 2-tal keer opgeschuurd worden, afhankelijk van de dikte van de toplaag.

Ja, samengesteld parket kan worden gelegd op vloerverwarming, maar het is belangrijk om te zorgen voor de juiste ondervloer en installatie. Het is ook belangrijk om de temperatuur van de vloerverwarming geleidelijk te verhogen om schade aan de vloer te voorkomen.